sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Tyttömäistä velouria ja neulosta

 Majapuun "tyttö ja nukenvaunut" -velour on niin ihana kangas josta tykkäsi erityisesti 6v ja pian 3v tyttöseni
.
Näin kylmänä talvena ajattelin tehdä kankaasta pitkähihaiset tunikat joissa sen verran kasvuvaraa että mahtuu myös seuraavana talvena.

Toki se jää nähtäväksi huoliiko vuoden päästä ekaluokkalainen vielä tunikan päällensä, mutta vielä meillä kelpaa todella hyvin äidin tekemät vaatteet.. jesss :) Nuorempi kasvaa kovaa vauhtia siskonsa kiinni, vaikka ikäeroa on 3v! Mutta se tarkoittaa myös sitä että hän saa siskon vaatteet käyttöön nuorempana kuin isosisko niitä käytti ;) putositteko jo kärryiltä?

Tunikoiden kaveriksi tein Majapuun vaal.pinkki/ruskeasta palloneuloksesta leggarit ja niistä tuli niiiin ihanat että napsuti naps klikkailin Majapuun verkkokauppaan taas uutta tilausta.

Olin jostain syystä jännittänyt neuloksen ompelua, luulin että se lähtee purkaantumaan tai on vaikeaa peittarilla ommella mutta ehei, sitä oli ihanaa ommella! Käytössä näkee sitten miten kangas käyttäytyy mutta olen kuullut että olisi kestävää ja laadukasta tuo neulos.


Tässä ne nyt ovat, meidän tytöt ja uudet asut

Meillä on sängyllä pomppiminen, kävely ja jopa seisominen kielletty joten olen käyttänyt sitä kieltoa hyväksi. Kun otetaan vaatteista sovituskuvia tytöt saa seistä sängyllämme ;) Muuten olisi aika mahdotonta saada molemmat tytöt samaan aikaan innostumaan vaatteiden sovituksesta.

Tunikat vastaa luultavasti kokoja 110 ja 122.

Kaava on muistaakseni Princess Ottobresta jota olen leikkausvaiheessa muokannut.
 Pääntie on kantattu mustalla resorilla, peittarilla. Hihansuissa pitkät kaksinkertaiset resorit.

Kaksinkertainen resori on erityisesti 6 vuotiaan mieleen, pysyy paikoillaan niin hihat kuinka lahkeet kun pukee ulkovaatteet päälle. On myös helppo ommella ja näin ollen hihan ei tarvitse olla just oikean mittainen, vaan voi jättää vähän kasvuvaraa kun hiha jää kivasti vähän pussille.


 

 Näissä kuvissa näkee että kankaat on suunniteltu sopimaan yhteen, tunikan tytön mekossa on samaa kuosia kuin meidän tytön leggareissa.





 Legginsit kokoa n. 104 ja 116
Kaava on Hpsis Ottobresta nro 4/2012

 Kaavassa oli erilliset kappaleet lahkeensuulle ja olen muokannut kaavaa monta kertaa jottai sain toimivan kaavan tytöilleni. Kerran tein tällä kaavalla liian pienet collarilegginsit jonka jälkeen oli vähän pakko muokata kaavaa rauhassa ennen kuin pilaan lisää kankaita ;)


Saumuroin reunat ja käänsin peittarilla lahkeet. Tässä kuva nurjalta..
 


 ..ja tässä oikeelta..


..ja vähän lähempää.


  Vyötärö.

Pienemmissä housuissa on 2cm leveä vyötärökumppari ja isommissa 4cm,
muita kumppareita ei löytynyt mutta nyt on ostoslistalla erityisesti tuo puuttuva 3cm.

Kuinka leveitä vyötärökumppareita te käytätte tämän (n.104 ja 116) kokoisissa leggareissa?


 Pakolliset poseerauskuvat kun kerran innostuttiin
 



 Heippa!


Ps.Lisää valmistuneita odottaa postausta, pysykää linjoilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti