sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Safarihuppari

Tytöillämme on kahtena kesänä ollut isomummon tekemät joustofroteehupparit tosi ahkerassa käytössä. Nyt kun pienet hupparit on jo myyty pois ja alkoi hihat käymään pieneksi isommista mutta ne ovat silti isoja pienemmälle niin täytyy alkaa ompelee itse lisää.

Tein 2vuotiaalle tämän ensimmäisen.

Tutkin mummoni tekemiä huppareita ja huomasin että vetoketju on ommeltu niin helpon näköisesti että ehkä minäkin osaisin. Vain yläosasta on ns hännät taitettu pois näkyvistä ja sitten ommeltu kiinni. Vetskarin alaosassa on sellainen muovi ettei tarvinnut tehdä mitään. Otin yhden kuvan tuosta vetoketjun alaosasta, tyttö ei suostunut riisuu hupparia kuvauksen ajaksi joten käänsin helmaa ja nappasin kuvan siitä ;) Löysin näitä vetoketjuja Järvenpään tarjouspalasta ja ostin niitä muutaman. Tuli ehkä ostettua liian lyhyet kun tein nämä pidemmällä selkämitalla, mutta alkuperäisissä huppareissakin on vetskari jätetty tarkoituksella vähän vajaaksi.

Halusin jättää hupparin ilman vuorta jotta menee kivasti kesällä, hupun kuitenkin vuoritin että näyttää kivalta. Helposti jää kyllä reunat lörpsöttää joten joskus ajattelin kyllä ommella hupparin vuorilla kun tuo hupun ompelu oli paljon helpompaa kuin kuvittelin ja tuli siistimpikin.

Vähän meni vetoketjun kohdistaminen pieleen toisella puolella mutta ei se mua enää häiritse. Kun huppari on tytön päällä ja neiti juoksee ja touhuaa kauheeta vauhtia niin ei siinä pienet ompeluvirheet ehkä haittaa :D

Kangas:
Safari joustofrotee (kestovaippakaupan kuosi?)
ja tämä 50cm pala oli löytö Bellapuun outlet/kirppispöydästä.

Hupun vuori Jny keltainen pilvijersey.

Vetoketju: ruskea 35cm s.o.o,
ostettu Järvenpään tarjouspalasta, 3,80€.

Kaavat: Lähes omat, laitettu siis isomummon tekemät joustofrotee hupparit kaavapaperin päälle ja piirretty kaavat niiden mukaan.

En ole ennen tätä yhtään hupparia aikasemmin ommellut enkä kyllä muista olenko vetoketjuakaan :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti